2011.07.14.
16:26

Írta: Edigej

4. Útra készen

Nos, mindent elintéztünk, mondhatni menetkész állapotban vagyunk. Azt hiszem, nekem az utolsó probléma megoldása után egy perccel kezdett ökölbe szorulni a gyomrom, hogy most mi lesz, most már el kell menni, nincs mese: csak ez van hátra. 10 nap van hátra az indulásig, pontosan.

A kínai és az orosz vízum elintézése már simán ment. Mivel az egészet a Rusturizm iroda csinálta, sajnos a két követségről nem tudunk vicces történetekkel beszámolni. Semmi kétségem afelől azonban, hogy a két országban annál több vicces figurával találkozunk.

Csak hogy egy kis áttekintés legyen az eddigiekről. Eddig pöccre 2600 eurónál tart az út (két személyre - tehát fejenként 1300). Ennyiből három éve Dublinban éppen ki lehetett bérelni egy hatszemélyes házat egy hónapra. A fejenkénti 1300 euróból 708 a vonatjegyek ára (Budapesttől Pekingig). A repülőjegy vissza majdnem pontosan feleennyibe, 355 euróba került. A vízumokért összesen 233 eurót fizettünk (ismét csak fejenként), ami meglepően borsos (vagy az orosz vízum inkább borscsos, ha már itt tartunk), de ez volt az ára a gyors ügyintézésnek. A három szállásért (Moszkva-Ulánbátor-Peking) még csak néhány euró előleget fizettünk ki.

Azzal kapcsolatban továbbra is tanácstalanok vagyunk, mint egy kisközség, hogy Irkutszkban foglaljunk-e szállást, s ha igen, melyik napra, tekintve, hogy hajnali 3-kor érünk a városba, de este 10-kor már el is megyünk onnan. Nyitottak vagyunk bármilyen furcsa ötletre, javaslatra, beszólásra.

Én már elkezdtem összeállítani a listát azokról a dolgokról, amelyeket mindenképpen vinnünk kell magunkkal (pl.: fejlámpa olvasni, evőeszközök, mert ez a vonaton nem nagyon van, illetve biztonságos pénztartó), Peti pedig az olyan, extrémebb cikkek beszerzésével foglalatoskodik, mint a nyomkövető, vagy a Lonely Planet transzszibériai útikönyve.

Végezetül, ízelítőnek itt van néhány kép. Ezek a jegyek. Peti szerint kézben fogva a súlyuk is érezhető:

 

 

A nevek természetesen kisatírozva, mivel jó bloggerhez méltóan szeretjük az inkognitót. Csakúgy, mint ezen a mongol vízumon:

Megnyugtató, hogy "employment prohibited" - ezek szerint nem fognak be minket tevét fejni az első jurtánál. Bárcsak IV. Béla magyarjai is rendelkeztek volna ezzel a hasznos lapocskával!

És végezetül zárjuk a posztot ezzel a vonatos orosz videoklippel, az orosz pop Nagy Natáliába ojtott Marilyn Monroe-jától, Gljukozától:

 

Szólj hozzá!

Címkék: szallas kepek vizum koltseg

A bejegyzés trackback címe:

https://transsziberia.blog.hu/api/trackback/id/tr673067503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása